Шоколадът – любимото изкушение

Когато нещата стигнат до шоколад, няма смисъл да се съпротивляваш…
Думата „шоколад“ произлиза от израза на ацтеките, означаващ „горчива вода“. Какаото съществува от милиони години и е може би един от най-старите естествени продукти.
Той е богат на антиоксиданти, най-вече черният, който съдържа флавоноиди, предотвратяващи риска от сърдечно-съдови заболявания. Черният шоколад съдържа повече антиоксиданти от зеления чай и дори от някои от горските плодове.
Проучванията показват още, че тъмният шоколад подобрява паметта, концентрацията, има положителен ефект върху способността за бързо решаване на проблеми чрез увеличаване на притока на кръв към мозъка.
Шоколадът съдържа и по-малко известният теобромин, който се среща и в успокоителните. Именно затова, когато сме нервни хапваме повече шоколад.Теоброминът е подобен на кофеин, но с по-мек ефект. Някои предварителни изследвания показват, че той може да бъде от полза за подтискане на кашлицата.
Въпреки, че шоколадът е богат на мазнини, той не повишава нивата на холестерол в кръвта.
Едно блокче шоколад осигурява енергия, необходима за усилена дейност в продължение на 46 минути.
Шоколадова торта                                                     Предлагаме ви да се заредите с енергия от нашата шоколодава торта без брашно, оставяща незабравим вкус, който гали небцето и създава настроение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>