Тайните на готвенето – знаете ли ги ?

 potato-544073_1920Приготвянето на хрaна може да бъде и много по – приятно занимание, достатъчно е само да знаем някои основни трикове за него. За да бъдем максимално полезни за Вас, събрахме и написaхме част от най – ефективните и полезни тайни на готвенето.

Сложили сте твърде много сол на ястието ?

Лесно е, когато това се случи, просто обелете картоф и го добавете докато ястието все още се готви. Картофът ще поеме част от излишната сол във вашето ястие и така ще можете спокойно да го консумирате.

Плодовете от вашата плодова салата започват да почерняват ?

Това е лесно, използвайте цитрусов плод, лимон например. Върху използваните от вас плодове изстискайте малко лимонов сок, той ще заключи цветовете на използваните от Вас плодове и ще забави почерняването им, а и ще създаде един доста приятен и свеж вкус на Вашата плодова салата.

Искате да обелите прасковите по – лесно ?

Сложете прасковите за около 4 минути във фризера, а след това ги потопете за няколко секунди във вряща вода, по този начин кожата на прасковите ще се отдели почти сама, на Вас ще остане само да ги приготвите по начина, който сте решили.

Искате да предотвратите покълването на картофите ?

Сложете картофите между въглища. Поставянето на картофите между въглища ефективно ще забави и дори спре процеса на покълване, а за да забързате процеса може да добавите и малко пресни ябълки.

Ястието Ви е прекалено мазно ?

Най – лесният начин да отделите излишната мазнина от Вашето ястие е да използвате кубче лед и домакинска хартия. Трябва да обвиете с парче кухненска хартия или салфетка кубчето лед, а след това ги прокарайте по повърхността на ястието. Ледът ще привлече мазнината по хартията и тя ще остане там.

Дъската за рязане е нестабилна ?

Когато по време на рязане на вашите продукти кухненската дъска започне да се мърда, за да се предпазите от нараняване, намокрете хавлиена кърпа и я поставете под дъската. Този метод ще ви създаде много удобство и ще улесни значително работата Ви в кухнята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>