Торта с ябълки

Продукти за тестото:

200 г бяло брашно apple-cake-side-2

100 г меко масло

100 г захар/може и пудра

щипка сол

1 яйце

1 с.л. лимонов сок

За плънката:

4-5 средно големи ябълки

30 гр масло

2-3 с.л. лимонов сок

100 г захар

Начин на приготвяне:

  1. Пресявате брашното, правите кладенче и слагате маслото на парченца, захарта, солта, лимоновия сок и яйцето, и замесвате тесто. Завийте с фолио и оставете за 20 минути да почине.

  2. Обелете ябълките, разрежете на 4 и почистете семките. Режете ябълките на тънки парчета и ги полейте с лимонов сок.

  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото с дебелина 2-3 мм, сложете във форма за пай и оформете като застъпите и малко по стените около 2 – 3 см. Набодете тестото с вилица.

  2. Наредете ябълковите резенчета в кръг иги застъпете леко едно с друго, разпределете маслото, поръсете отгоре със захарта равномерно и поставете във фурната. Пече се между 25 – 30 минути. Оставете да изстине преди да конусмирате.

    Снимка: eatandrelish.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>