Постни ястия – апетитни и лесни

Спагети със зеленчуци на фурна

Продукти за 4 порции: 

500 г спагети, 200 г гъби, 2 домата, 1 пиперка, 125 г топено сирене, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 125 мл сметана, 1 яйце, смлян черен пипер, 1 с.л. олио, по 1\2 ч.л. мащерка и босилек, 50 г настърган кашкавал.

Начин на приготвяне:

  • Сварете спагетите и ги отцедете.

  • Нарежете гъбите и доматите на резенчета, пиперката на пръстени, а топеното сирене – на колелца. Лука и чесъна почистете и накълцайте наситно.

  • Смесете сметаната с разбитите яйца, подправете със сол и черен пипер на вкус.

  • Загрейте фурната до 22 градуса. Намажете добре тавичката с олиото и сипете в нея спагетите. Залейте ги със сметановата смес. Отгоре насипете лука, чесъна, гъбите и доматите, а върху тях наредете колелцата от сирене. Посипете с мащерка, босилек и настърган кашкавал. Печете около 15 минути.

    снимка: picsfab.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>