Плодова торта с бишкоти

Необходими продукти:

25 бишкоти, 2 кофички кисело мляко, захар на вкус, 1 лимон, праскови, кайсии, сок от 1 светъл компот, 1 пакетче желатин.

Начин на приготвяне:

Във форма за торта нареждаме един ред бишкоти, като запълваме празните парченца със счупени бишкоти. От изцеденото кисело мляко правим крем, като към него прибавяме захар на вкус и сока на 1 лимон. С получения крем мажем бишкотите. След това нареждаме и втори ред бишкоти и пак гLayering-Tiramisuи намазваме с крем. Отгоре нареждаме едри резенчета праскови или кайсии и заливаме с желиран сок от компот. Желирания сок приготвяме като затоплим компотения сок и в него разтворим желатина. След като поизстине заливаме върху тортата.

Готовата торта слагаме в хладилник, за да се охлади и стегне желатина. Поднасяме я студена с кафе или натурален сок.

Снимка: thelostitalian.areavoices.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>