Постни ястия – „Оризови шницели“

 

Продукти за 4 порции: 

300 г ориз, сол, 3 яйца, 50 г брашно, 150 г извара, 2 с.л. разтопено масло, по 1\2 връзка магданоз и копър, смлян черен пипер.

Начин на приготвяне:

Сварете ориза за не по-малко от 20 минути в 600 мл подсолена вода. Нарежете наситно магданоза и копъра. Смесете яйцата, брашното, изварата, ориза, магданоза, копъра и черния пипер на вкус. Загрейте маслото. Сипвайте в него по 2 с.л. от оризовата смес, като я оформяте на шницели. Пържете шницелите докато получат червена коричка. Поднесете ги със задушени зеленчуци или зелена салата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>