Най-обичаните зимни храни

През студените зимни месеци топлите и вкусни храни са в ежедневието ни. Тогава тялото ни се нуждае от повече витамини и храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива. foodpanda, направи класация на 10 от най-обичаните храни, консумирани през зимата.

Супата е най-предпочитаното ядене, поръчвано и пригоПилешка супатвяно през зимните месеци. Пилешката супа води класацията, следвана от боб-чорбата.

Свински ребра- Свинското месо, определено е едно от най-хапваните. На второ място в класацията се нареждат свинските ребра.

Свински пържоли – Кой не обича, крехки свински пържоли с червено вино? Очаквано те се нареждат в Топ 3.

Пикантни картофиКартофи – През зимата се покачва и консумацията на картофи, особено варени или задушени с копър и чесън. Те заемат почетното 4-то място.

Свинско със зеле – Киселото зеле е обичано от всички.

свинско със зелеДомашно или купено, то неизменно присъства на зимната трапеза и в приготвянето на вкусни манджи. Една от тях е свинското със зеле.

Сарми – През зимата се консумират Зелеви сарми с каймазелеви сарми, които са част от традиционната българска и азиатска кухня. В последно време се приготвят и постни сарми.

Туршия – През зимата, се наблюдава спад на консумацията на пресни зеленчуци и това е нормално, защото няма пресни. Поради тази причина още със захлаждане на времето, хората се подготвят със зимните салати.

Качамак- Това е традиционно българско ястие, което може да се консумира с различни добавки. Най- обичаният вид е със сирене, кашкавал и масло.

Кавърма – Това е турско ястие, което трайно е залегнало в родната кулинария. Приготвя се от месо с подправки и зеленчуци, печено в гювеч.

Кървавица- е вид наденица, приготвена от прясно изцедена животинска кръв и различни видове месо. Консумира се печена или варена в различни ястия. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>