Любопитни факти за Крем карамелът

Крем карамелът е сред любимите изкушения на всички българи.

По този повод решихме да Ви споделим няколко любопитни факти за него.

82657308_576081613233272_8717851014566248448_n

От френски език crème caramel също флан или карамелен пудинг, е десерт от яйчен крем със слой от мек карамел, за разлика от крем брюлето, който е пудинг с твърд карамелен слой.

Много популярен е в Малайзия и се внася за първи път в страната от португалци през XVI век.

Пакетираният крем карамел е широко разпространен в магазините в Япония под името пурин в превод „пудинг“ или крем пудинг.

Във Филипините пък се нарича лече флан.

В Латинска Америка се приготвя със сгъстено мляко, а в Бразилия и Венецуела с кондензирано мляко.

Сладкарите по света препоръчват да опитате Чийзкейк с карамел, ние пък Ви препоръчваме да опитате нашия Крем карамел с тиква.

Определено ще останете очаровани. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *