Кекс в два цвята

Необходими продукти:

  • 6 яйца

  • 1 1/2 чаша захар

  • 6 с.л. олио, 6 с. л. вода

  • 1 1/2 ч.ч. брашно

  • 4 с.л. какао

  • 1 ванилия

  • мазнина и брашно за тавата

  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват (около 7 – 8 минути) със захарта и ванилията, докато се получат мехурчета. След това към тях се наливат олиото и 6 с.л. студена вода, брашното се изсипва постепенно, като се разбърква.

2. Половината смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс с диаметър 30 см.

3. Останалото брашно се смесва с какаото и се добавя към бялата смес, без да се разбърква. Кексът се пече около 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна, като тавата се слага в по-ниската част на фурната. Когато изстине, се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>