Как да сготвим вкусно и сочно месце

  • При готвене на всякакъв вид меса и гъби със сос, тавичката е добре да бъде покрита плътно с фолио. Освен, че не позволява да се отделят пари и миризми при печеното, ястията стават много сочни.

 

пил пържола бут слогоg

 

 

  • Жилавото месо ще стане крехко, ако една нощ преди готвенето, го оставите в съд с бира.

  • Намажете месото от всички страни с олио и след това го печете- ще остане сочно.

  • Ако прибавите 1 – 2 суп. лъжици плодов оцет към врящата вода с месото, тогава то става особено крехко.

  • По-апетитно и по-крехко ще е месото, ако при печене го полеете вместо с вода с вино. Белите меса (пилешкото, например) се поливат с бяло вино, а червените (говеждо, свинско, дивечово) – с червено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>