За да не са много мазни мекиците и още…

 

  • Мекиците, бухтите поничкаи поничките няма да поемат много мазнина при пърженето, ако при замесването на тестото сложите бакпулвера (хлебната сода) в брашното, а не в киселото мляко.

 

 

  • За да станат крехки начуканите котлети и шницели, които ще пържите, намажете ги със смес от олио и оцет и ги оставете да престоят 1-2 часа.

 

 

  • Когато разтопявате шоколад, намажете първо дъното на съда с малко масло – така шоколадът няма да залепва по него.

 

 

  • Искате ли да поомекнат изсъхналите курабийки, наредете ги в тава, напръскайте ги леко с вода и ги затоплете във фурната на водна баня за няколко минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>