Вкусни палачинки със сладко от ягоди

Необходими продукти:

  • 550 мл прясно мляко

  • 2  яйца

  • 1 ч.л. сода бикарбонат

  • 1 с.л. зехтин

  • брашно

  • олио или зехтин за намазване на тигана

  • масло за намазване на палачинките

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват добре и при непрекъснато бъркане към тях се добавя млякото на тънка струйка, содата и зехтина. Към разбитите продукти се прибавя брашното – лъжица по лъжица, така че да се получи каша с гъстотата на боза.
Затопляме тиган, който намазваме с олио или зехтин, след което изсипваме с черпак от сместа, която разстиламе максимално по дъното на тигана. Палачинките се пекат последователно от двете стани и след като са готови ги намазваме с масло от едната стана. Препоръчваме ги със сладко от ягоди, но ако ги предпочитате солени, също са много вкусни със сирене или кашкавал.

Да ви е сладко!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>