Приготвянето на хрaна може да бъде и много по – приятно занимание, достатъчно е само да знаем някои основни трикове за него. За да бъдем максимално полезни за Вас, събрахме и написaхме част от най – ефективните и полезни тайни на готвенето. Сложили сте твърде … Прочети още
Блог
Спанакът – полезен, вкусен, здравословен!
Спанакът несъмнено е сред най-полезните зеленолистни зеленчуци. Здравословните му ползи допринасят за цялостната енергия на организма. Честата консумация може да повлияе положително на Вашето здраве и да подобри цялостната Ви визия. Редица са причините да го добавяте към менюто си под най-различна форма: Богат източник … Прочети още
Червеното цвекло – експлозия от полезни ползи за здравето! 🍠
Червеното цвекло е вид кореноплоден зеленчук. Корените му са тъмночервени и се ядат сурови или сварени. В някои части на Европа се използва и за направата на Борш (зеленчукова супа, обикновено с цвекло, което придава нейния наситен аромат). Зелените листа на цвеклото също могат да … Прочети още
Любопитни факти за Крем карамелът
Крем карамелът е сред любимите изкушения на всички българи. По този повод решихме да Ви споделим няколко любопитни факти за него. От френски език crème caramel също флан или карамелен пудинг, е десерт от яйчен крем със слой от мек карамел, за разлика от крем … Прочети още
Най-впечатляващите рекорди за храна, които влизат в Гинес
В историята на Гинес влизат поредица от впечатляващи рекорди, които са достойни да бъдат показани в цял свят. Днес ще Ви покажем няколко много интересни от тях свързани с храна… Най-дългата торта в света Знаехте ли, че най – дългата направена торта в света за тази година … Прочети още
Тайната съставка на вкусните кюфтенца по Цариградски
Есента определено е сезона на промените – листата по дърветата започват да падат, дошло е времето да облечем връхните си дрехи и да се заредим с пълноценна храна, богата на полезни за организма вещества, за да се защитим и предпазим от настинки в студените дни. … Прочети още
Рулца с ябълка
Есента дойде и искаме да ви напомним за нашето сладко изкушение, в което се преплитат вкусове от ябълки, орехи, канела и ванилия. А хрупкавата коричка ухае отдалеч и се топи в устата. … Прочети още
Сезона на шипката
Есента дойде със свежестта на студените утрини, с мекотата на черевено-оранжевата гама . Изобилието от горски плодове през есента е радост за очите и душата. Шипката е един от тях – витаминозна бомбичка с ефирен аромат. Освен изобилието на Витамин С, ни зарежда и с … Прочети още
Вита баница
Необходими продукти: 400 грама точени кори 4 яйца 150 грама сирене 1 ч.ч. кисело мляко 1 кафена лъжичка сода бикарбонат 2 суп. л. брашно 1 суп. лъжица масло Приготвяне на плънката: Яйцата се разбиват, прибавят се олиото, киселото мляко, содата и брашното. Завиване на корите: … Прочети още
Не бързайте да изпращате лятото
Утре е последният ден нa месец август, но лятото още не се е изнизало през задната врата. Използвайте пълноценно следващите дни и събирайте топлина и настроение от слънчевите лъчи. Няма повод за носталгия. Време е да кажем „Здравей, Септември!”, но отново можем да отидем на … Прочети още